Tăiţei picanţi cu miel crocant

Printeaza

Taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco.

Tăiţei fini aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile de friptură de miel fraged.

Ingrediente:

  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 200 g file de miel, taiat felii subtiri
  • 2-3 lingurite ulei de susan
  • 250 g amestec de tagliolini cu ou, spanac si rosii sau alte paste subtiri
  • 4 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 2 ardei iuti rosii nu foarte iuti, fara seminte tocati
  • 2 ardei iuti verzi nu foarte iuti, fara seminte tocati
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1/2 lamaie verde
  • sare si piper negru
  • sos tabasco, optional

 

Mod de preparare:

pune o cratiţă cu apă sărată pe foc şi se lasă să fiarbă. încălzeşte o tigaie mare care nu li­peşte la foc iute şi se unge cu ulei de măsline.

prăjeşte carnea 1-2 minute până când se rume­neşte. scoate din tigaie şi se aşază pe o farfu­rie, se stropeşte cu ulei de susan şi se tine la cald.

Se pun pastele în apa clocotită şi se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.

scurg pastele şi se amestecă bine cu coriandru şi pătrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lămâie, un vârf de sare şi mult piper negru.

adaugă, opţional, puţin sos Tabasco şi câteva picături suplimentare de ulei de susan după gust.

aranjează pe fiecare farfurie o grămăjoară de paste şi bucăţile de miel deasupra.

Tăiţei picanţi cu miel crocant

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.