Taitei picanti
PrinteazaTaitei picanti din: faina, margarina, apa, sare, taitei, varza murata, ceapa, ulei, bulion, piper.
Ingrediente:
- 1/4 kg faină
- 100 g margarină
- apă
- sare – pentru tăiţei
- 200 g tăiţei
- 1/2 varză murată
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă de ulei
- 1 lingură cu bulion de roşii
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cemeţi faina într-un castron adânc, puneţi peste faină margarina înmuiată pe foc mic sau pe aburi, sare şi 1 pahar cu apă caldă.
Frământaţi un aluat tare, pe care-1 întindeţi pe planşeul înfainat în foaie subţire. Tăiaţi fâşii subţiri din aluat şi lăsaţi să se usuce 1/2 oră.
Spălaţi varza murată, tăiaţi-o fideluţă şi amestecaţi cu ceapa tăiată peştişori.
Căliţi legumele în ulei cald până când ceapa devine transparentă. Adăugaţi bulionul, puţină apă, sare şi piper măcinat.
Puneţi cratiţa în cuptor pentru 1/2 oră.
Puneţi 11 de apă într-un vas emailat, lăsaţi să ajungă la punctul de fierbere şi puneţi tăiţeii să fiarbă.
Faceţi focul mic, umblaţi încet cu lingura de lemn pe fundul vasului ca să nu se lipească. Când tăiţeii se ridică deasupra apei, scurgeţi în sită.
Limpeziţi cu apă rece, scurgeţi şi amestecaţi cu varza fierbinte. Lăsaţi la cuptor încă 10 min.
Serviţi mâncarea caldă cu sau fără pâine.
Pofta buna!