Taitei cu ou cu piept de pui si creveti

Printeaza

Taitei cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui, ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime.

Ingrediente:

  • 3 cuiburi de tăieţei cu ou
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100g de broccoli, cu tulpinile tăiate oblic
  • 1 ardei roşu, fără seminţe, tăiat în patru, apoi în fâşii
  • 85g de porumb tânăr, tăiat în patru pe lungime
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt de mărimea degetului mare, tocat fin
  • 2 piepţi de pui fără piele, feliaţi
  • 100g de creveţi cruzi, decorticaţii
  • 1 lingură cu vârf pastă de curry
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 100 germeni de fasole
  • 15g de coriandru, tocat
  • 4 cepe verzi, curăţate
  • sferturi de lime, pentru servit

 

Mod de preparare:

toarnă apă fierbinte peste tăieţei şi se lasă să se înmoaie. Între timp, se încălzeşte jumătate din cantitatea de ulei într-un wok nonaderent.

se prăjesc repede legumele (cu excepţia germenilor de fasole şi a cepei) împreună cu usturoi, chilli şi ghimbir, până se înmoaie.

Dacă broccoli nu s-a înmuiat, se adaugă un strop de apă şi se acoperă wokul pentru a fierbe legumele la aburi.

aşază legumele pe o farfurie, iar restul uleiului se pune în wok şi se prăjesc rapid puiul şi creveţii până când sunt făcuţi puţin.

aşază puiul şi creveţii alături de legume şi se adaugă pasta de curry în vas.

prăjeşte pentru câteva secunde, apoi se toarnă 150ml apă şi sosul de soia.

lasă să fiarbă, apoi se adaugă tăieţeii scurşi, moi, şi germenii de fasole şi se amestecă până sunt complet acoperiţi.

pun din nou în wok legumele, puiul şi creveţii împreună cu ceapa verde şi coriandrul.

amestecă bine şi se seveşte totul cu sferturi de lime.

 

Taitei cu ou cu piept de pui si creveti

Pofta buna!

 

 

 

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți […]

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Corina Calinescu

    crevetii fac totul in reteta asta 🙂

  2. as manca si eu niste taietei cu creveti

  3. imi plac crevetii ft mult cu taietei si cu piept de pui cred ca sunt foarte buni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.