Taitei prajiti “Thai” – specialitate tailandeza
PrinteazaTaitei prajiti “Thai” – specialitate tailandeza din: tăiţei de orez, ulei vegetal, usturoi, ardei iuţi, carne de porc, crevete decorticate, usturoi verde, sos de peşte, suc de lămâie, zahăr, ouă, germeni de soia, coriandru verde, alune prăjite.
- 250 g tăiţei de orez
- 2 linguriţe ulei vegetal
- 3 căţei usturoi tăiaţi
- 2 linguriţe ardei iuţi tăiaţi
- 150 g carne de porc, felii
- 100 g crevete decorticate
- 1/2 legătură usturoi verde
- 2 linguriţe sos de peşte
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 2 linguriţe zahăr
- 2 ouă bătute
- 1 cană germeni de soia
- coriandru verde
- 1/4 cană alune prăjite, tocate
Mod de preparare:
Se pun tăiţeii zece minute, în apă rece, după care se scurg. In wok se prăjeşte timp de două minute usturoiul, ardeiul iute şi carnea. Se adaugă crevetele şi se amestecă lăsându-se la prăjit trei minute.
După aceea se adaugă usturoiul verde, tăiţeii, sosul de peşte, sucul de lămâie, zahărul şi ouăle bătute. Se amestecă până se prăjesc şi ouăle, se adaugă germenii de soia, coriandru şi alunele şi se ia de pe foc.
Se ornează cu ceapă verde şi alune. Opţional se pot pune morcovi fâşii şi tofu.
Pofta buna!