Tăiţei prăjiţi
PrinteazaO reteta delicioasa de taitei prajiti cu: creveti, alune, ridichi murate, branza tofu, esalota, oua, ulei, muguri fasole, zahar, sos de rosii, sos de chili, otet, tamarind, zahar de palmier.
- un kg tăiţei din orez
- 300 g crevete
- 200 g alune prăjite
- 100 g ridichi murate
- o cană de brânză tofu
- un sfert de cană de ceapă eşalotă tocată
- 10 ouă
- ulei
- muguri de fasole
Ingrediente sos:
- câte o jumătate de cană de zahăr
- zahăr de palmier
- suc de tamarind
- sos de roşii
- sos de chili
- trei sferturi de cană de oţet
- o lingură de sare
Mod de preparare:
Mai întâi se prăjeşte ceapa eşalotă până când îşi răspândeşte aroma, apoi se adaugă tăiţeii de orez şi apă până când se înmoaie.
Se pun uleiul, brânza tofu cubuleţe, crevetele, ridichile murate măcinate şi ouăle. Se prăjeşte, amestecându-se bine. Se toarnă sosul, apoi se pun mugurii de fasole şi alunele. Se mai prăjeşte puţin.
Pofta buna!