Tăiţei reci cu legume

Printeaza

Taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de susan se poate servi ca fel principal sau ca garnitură.

Ingrediente:

  • 225 g tăţei (linguine) din făină integrală

Pentru sos:

  • 15 g frunze verzi de coriandru
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 linguri sos de soia cu continut redus de sodiu
  • 2 /2 linguriţe miere
  • 1 lingură oţet de orez sau de cidru
  • 1 lingură ulei de susan prăjit
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi
  • 1/4 lingură praf de ardei iute Cayenne
  • 2 morcovi tăiaţi în rondele subţiri
  • 1 coada mare de telina taiata in rondele subtiri
  • 2 fire ceapa verde taiate in rondele subtiri

 

Mod de preparare:

Tăiţei reci cu legume: Se fierb tăiţeii (linguine sunt nişte tăiţei laţi) într-o oală mare cu apă clocotită conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

scurg, păstrând 125 ml din apă. In timp ce pastele se fierb, se amestecă într-un robot de bucătărie coriandrul, untul de arahide, sosul de soia, mierea, oţetul, uleiul de susan, usturoiul şi praful de ardei iute Cayenne.

Se mixează până se obţine o pastă omogenă. Se pune pasta într-un castron mare.

amestecă apa în care au fiert tăiţeii cu pasta din castron. Se adaugă tăiţeii, morcovii, piperul, ţelina şi ceapa verde şi se amestecă.

dă la rece cel puţin 1 oră înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.