Tăiţei reci cu legume
PrinteazaTaitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de susan se poate servi ca fel principal sau ca garnitură.
Ingrediente:
- 225 g tăţei (linguine) din făină integrală
Pentru sos:
- 15 g frunze verzi de coriandru
- 2 linguri unt de arahide
- 2 linguri sos de soia cu continut redus de sodiu
- 2 /2 linguriţe miere
- 1 lingură oţet de orez sau de cidru
- 1 lingură ulei de susan prăjit
- 2 căţei de usturoi curăţaţi
- 1/4 lingură praf de ardei iute Cayenne
- 2 morcovi tăiaţi în rondele subţiri
- 1 coada mare de telina taiata in rondele subtiri
- 2 fire ceapa verde taiate in rondele subtiri
Mod de preparare:
Tăiţei reci cu legume: Se fierb tăiţeii (linguine sunt nişte tăiţei laţi) într-o oală mare cu apă clocotită conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
scurg, păstrând 125 ml din apă. In timp ce pastele se fierb, se amestecă într-un robot de bucătărie coriandrul, untul de arahide, sosul de soia, mierea, oţetul, uleiul de susan, usturoiul şi praful de ardei iute Cayenne.
Se mixează până se obţine o pastă omogenă. Se pune pasta într-un castron mare.
amestecă apa în care au fiert tăiţeii cu pasta din castron. Se adaugă tăiţeii, morcovii, piperul, ţelina şi ceapa verde şi se amestecă.
dă la rece cel puţin 1 oră înainte de a se servi.
Pofta buna!