Tăiţei şi salată de untişor
PrinteazaTăiţei şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan, vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor, seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper.
- 200 g taitei din orez salbatic
- 20 ml sos soia
- 20 ml ulei de susan
- 40 ml vin alb sec
- 20 g zahar brun
- 8 frunze proaspete de menta
- 1 mango taiat, decojit, fara samburi
- 85 g frunze de untisor
- 20 g seminte de susan prajite
- sucul unei lamai verzi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe tăiţeii după instrucţiunile de pe pachet, scurge-i şi aruncă-i imediat în apă rece. Toarnă sosul de soia, uleiul de susan, vinul şi zahărul într-o tigaie şi încălzeşte uşor. Adaugă sare şi piper. Ia-o de pe foc şi adaugă mentă, amestecând. Pune-o deoparte şi acoper-o cu capac.
Intre timp, taie mango în felii subţiri. Scurge tăiţeii complet şi pune deasupra sosul de soia, mango tăiat, untişorul şi jumătate din seminţele de susan. Imparte totul în patru farfurii. Toarnă restul de seminţe de susan şi sucul de lamâie verde. Serveşte imediat.
Tăiţei şi salată de untişor
Pofta buna!
Arata foarte bine salata asta!
Interesanta reteta asta, desi nu prea sunt incantata