Taitei cu sos de ceapa verde

Printeaza

Taitei cu sos de ceapa verde

Ingrediente:

  • 400 g tăiţei cu ou
  • 200 g brînză feta
  • 50 g parmezan
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 ml smîntînă
  • o lămîie
  • o legătură de ceapă verde
  • 50 g măsline feliate
  • 200 g roşii cherry
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • roşii uscate în ulei
  • sos iute

 

Mod de preparare:

Taitei cu sos de ceapa verde: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, ca să nu se lipească între ei. Se pun într-o strecurătoare, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă.

Parmezanul se dă pe răză- toarea cu ochiuri mici şi se pune într-un castronel. Brînza feta se spală, se scurge de apă şi se sfărîmă cu o furculiţă.

Se pun pastele calde într-un vas mai mare, se adaugă parmezanul, brînză feta sfărîmată, măslinele feliate, roşiile cheerry tăiate înjumătăţi, piperul şi pătrrunjelul tocat.

Se amestecă astfel cu grijă, ca să nu iasă miezul roşiilor; se acoperă cu un capac şi se ţin la cald pînă se prepară sosul. In loc de roşii proaspete se pot folosi roşii uscate în ulei sau sos iute.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.