Taitei cu sos de ceapa verde
PrinteazaTaitei cu sos de ceapa verde
Ingrediente:
- 400 g tăiţei cu ou
- 200 g brînză feta
- 50 g parmezan
- 100 ml ulei de măsline
- 200 ml smîntînă
- o lămîie
- o legătură de ceapă verde
- 50 g măsline feliate
- 200 g roşii cherry
- sare
- piper
- pătrunjel
- roşii uscate în ulei
- sos iute
Mod de preparare:
Taitei cu sos de ceapa verde: Tăiţeii se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, ca să nu se lipească între ei. Se pun într-o strecurătoare, se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă.
Parmezanul se dă pe răză- toarea cu ochiuri mici şi se pune într-un castronel. Brînza feta se spală, se scurge de apă şi se sfărîmă cu o furculiţă.
Se pun pastele calde într-un vas mai mare, se adaugă parmezanul, brînză feta sfărîmată, măslinele feliate, roşiile cheerry tăiate înjumătăţi, piperul şi pătrrunjelul tocat.
Se amestecă astfel cu grijă, ca să nu iasă miezul roşiilor; se acoperă cu un capac şi se ţin la cald pînă se prepară sosul. In loc de roşii proaspete se pot folosi roşii uscate în ulei sau sos iute.
Poftă bună!