Creveti cu taitei si sos pesto din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti. Ingrediente: 300 g taitei 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru 75 gr arahide 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat 1 limeta 2 linguri ulei de susan 2 linguri ulei de masline 400 g […]
Taitei cu sos de ciuperci
PrinteazaTaitei cu sos de ciuperci din: zbarciogi uscati, ceapa, ceapa verde, morcovi, unt, smantana, sare, piper si taitei.
- 15 g zbarciogi uscati
- 2 cepe
- 2 cepe verzi
- 4 morcovi
- 1 lingura unt
- 250 ml smantana
- sare
- piper
- 400 g taitei
Mod de preparare:
Zbarciogii se acopera cu 150 ml apa fierbinte si se lasa la inmuiat circa 30 de minute.
Ceapa se curata si se toaca. Ceapa verde se curata si se taie bucati.
Morcovii se taie betisoare. Se scot ciupercile din apa, se spala si se storc bine.
Apa ramasa se filtreaza si se pune deoparte.
Se incinge untul si se caleste ceapa. Se toarna inauntru apa de la ciuperci si smantana.
Se adauga ciupercile si se fierbe 10 minute. Se potrivesc de sare si piper.
Taiteii se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se adauga ceapa verde si morcovii si se mai fierb inca 2 minute.
Se scurg si se amesteca impreuna cu sosul de smantana si zbarciogi.
Taitei cu sos de ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Taitei de orez cu sos picant
Taitei de orez cu sos picant din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez. Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½ ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi de ardei rosu ½ […]
Pofta buna!
Vreau si eu taitei cu sos de ciuperci!