Taitei cu sos de curry
PrinteazaTaitei cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry, smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel.
- o punga taitei lati
- 100 g telemea de vaca
- pentru sos:
- 2 lingurite praf de curry
- 200 ml smantana de gatit
- un cub concetrat vita
- o lingura cu suc de lamaie
- sare
- piper
pentru servit:
- patrunjel
Mod de preparare:
Se pun tăiţeii la fiert în apă cu sare. Pentru sos, se pune smântână pe foc şi, când fierbe, se trage deoparte şi se pun praful de curry, sucul de lămâie şi se presară concentratul. Se amestecă bine cu telul şi se potriveşte de sare şi piper.
Tăiţeii se trec prin apă rece, se scurg şi se amestecă apoi cu sosul de curry şi cu brânza trecută prin râzătoare.
Se pune totul într-un vas de cuptor. Se lasă 15 minute în cuptor şi se servesc cu piper şi pătrunjel.
Taitei cu sos de curry
Pofta buna!