Taitei in stil stir-fry
PrinteazaTaitei in stil stir-fry din: taitei, ulei de susan, piept de pui, ulei de arahide, usturoi, pastai de mazare, sunca, sos de soia, otet de vin, piper, zahar, ceapa.
Ingrediente:
- 225 g de tăieţei cu ou, proaspeţi sau uscaţi
- 1 lingură ulei de susan, plus 1 linguriţă
- 100 g piept de pui, fără os şi piele, tăiat în fâşii subţiri
- 2 1/2 linguri ulei de arahide
- 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 50 g păstăi de mazăre, tăiate fin
- 50 g de şuncă, tăiată fin
- 4 linguriţe sos de soia
- 1 lingură oţet de vin roşu
- 1/2 linguriţă de piper alb, măcinat
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 cepe verzi, tocate fin
Pentru marinada:
- 2 linguriţe sos de soia
- 2 linguriţe oţet de vin roşu
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1/2 linguriţă de piper alb, măcinat
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă clocotită, găteşte tăieţ eii timp de 3-5 minute, apoi scurge-i şi pune-i în apă rece.
Scurge-i bine, adaugă 1 lingură de ulei de susan şi amestecă-i pentru a nu se lipi, apoi lasă-i deoparte.
Amestecă bine puiul cu toate ingredientele pentru marinadă şi 1/2 linguriţă de sare şi lasă-l deoparte, la marinat, timp de circa 10 minute.
Incinge un wok la foc mare. Adaugă 1 lingură de ulei de arahide şi, când este foarte fierbinte şi a început să fumege, adaugă fâşiile de pui.
Prăjeşte-l timp de circa 2 minute, apoi transferă-l într-o farfurie, şterge wok-ul cu un prosop de bucătărie.
Lasă-l din nou să se încingă şi adaugă uleiul de arahide rămas.
Când uleiul începe să fumege, adaugă usturoiul şi găteşte-l 10 secunde amestecând, apoi adaugă mazărea şi şunca şi mai găteşte totul 1 minut.
Adaugă tăieţeii, sosul de soia, oţetul de vin roşu, piperul alb, zahărul, ceapa verde şi 1 linguriţă de sare.
Prăjeşte-l timp de 2 minute.
Adaugă puiul şi sucurile pe care şi le-a lăsat peste tăieţei şi mai găteşte totul 3-4 minute, până când puiul este bine pătruns.
Adaugă 1 linguriţă de ulei de susan şi amestecă din nou.
Pofta buna!