Taitei cu sunca si varza
PrinteazaTaitei cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar, otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte, nucsoara, piper de cayenne, emmentaler.
- 250 g taitei lati
- sare
- 800 g varza alba
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 2 lingurite zahar
- 4 linguri otet
- 150 g sunca de Praga
- piper
- 2 varfuri de cutit chimen macinat
- 2 varfuri cutit coriandru macinat
- 200 g smantana
- 1 lingura amidon
- 200 ml lapte
- nucsoara rasa
- piper de Cayenne
- 200 g Emmentaler ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Se încinge cuptorul la 190°C. Se toacă varza. Ceapa tocată se căleşte în unt. Se adaugă zahărul şi se caramelizează. Se stinge cu oţet şi se dă în clocot. Se adaugă varza şi se căleşte 10 min. amestecând.
Se taie cuburi şunca şi se amestecă împreună cu tăiţeii şi varza; se condimentează cu sare, piper, chimen şi coriandru. Se amestecă gălbenuşurile cu ouă, smântână, amidon şi lapte; se sărează şi se piperează. Se unge forma de sufleu şi se presară caşcaval.
Se repartizează deasupra compoziţia de paste şi varză şi se presară cu caşcaval. Se toarnă sosul cu ouă şi se acoperă vasul cu un capac. Se coace 30 min. Se ridică temperatura la 210°C şi se scoate capacul de pe formă; se mai coace sufleul cca 15 minute.
Taitei cu sunca si varza
Pofta buna!