Tăiţei thailandezi Satay
PrinteazaTăiţei thailandezi Satay din: unt de arahide, sos chilli, lapte de cocos, supa de legume, sos de soia, taitei, ulei de susan, ghimbir, broccoli, ardei rosu, porumb dulce, fasole pastai, usturoi, frunze de busuioc, alune prajite, sare si piper.
- 30 g unt de arahide
- 30 ml sos chilli dulce
- 100 ml lapte de cocos
- 100 ml supa de legume
- 40 ml sos de soia
- 300 g taitei
- 20 ml ulei de susan
- 1 radacina de ghimbir proaspat, ras
- 150 g broccoli desfacut in buchetele
- 1 ardei rosu curatat de samburi si feliat
- 100 g porumb dulce, stiuletii taiati pe jumatate
- 50 g fasole pastai
- 3 capatani de usturoi pisat
- 20 g frunze de busuioc proaspat
- 25 g alune prajite usor strivite
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă untul de arahide, sosul chilii, laptele de cocos, supa de legume şi sosul de soia până ce toate devin o cremă moale. Lasă tăiţeii 5 minute în apă clocotită până se înmoaie. Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi căleşte ghimbirul, broccoli, ardeiul şi porumbul timp de 3 minute.
Adaugă fasolea păstăi, usturoiul şi lasă pe foc încă 2 minute. Toarnă sosul de chilly şi lasă să fiarbă.Scurge tăiţeii de toată apa. Pune-i în tigaie alături de restul ingredientelor şi lasă la foc mare pentru 1 -2 minute. Presară apoi frunzele de busuioc, alunele prăjite şi serveşte.
Tăiţei thailandezi Satay
Pofta buna!
Incoming search terms:
- taitei thailandezi
Ai un plus 10 de la mine pentru reteta asta