Taiţei udon
PrinteazaCuvantul udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi, măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez), presărată cu ceapă şalota tocată mărunt.
Aromele care se adăugă la această supă diferă de la o regiune la alta. In partea de est a Japoniei supa conţine sos de soia brun, în timp ce în partea de vest se preferă sosul de soia de culoare deschisă.
Supa cu udon poate conţine şi pacheţele cu tofu sau felii subţiri de kamaboko, un fel de fursecuri din peşte, în formă de semilună. Taiţeii udon sunt foarte populari în Coreea, unde se numesc şi udong. Ei se pot cumpăra uscaţi, gata fierţi sau proaspeţi. Timpul de fierbere poate varia; cel mai bine este să respectaţi instrucţiunile de pe ambalaj.
Udon se pot consuma fie calzi, fie reci. In Japonia nu deranjaţi pe nimeni dacă mâncaţi supa cu taiţei mai zgomotos. Cel mai bine este să ţineţi bolul cât mai aproape de gură, pentru a nu vă stropi. Dacă nu vi se oferă o lingură de pentru a mânca supa, sorbiţi-o direct din bol.
Taiţei udon
Pofta buna!