Taitei cu varza si marar

Printeaza

Taitei cu varza si marar

Ingrediente:

  • o varză
  • o pungă cu tăieţei laţi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Tai varza cât mai fin cu un cuţit bine ascuţit sau o treci pe râzătoare, o pui intr-un castron mai mare şi o presari cu sare.

O laşi aşa circa 1/2 oră, după care o freci bine şi o storci.

Aşezi o cratiţă pe foc, torni puţin ulei şi când s-a încins puţin pui şi varza. O căleşti la foc mic, astfel încât să rămână crocantă.

Când varza este aproape gata pui pe foc o oală cu apă rece şi sare şi când apa dă în clocot dai drumul tăieţeilor să se fiarbă.

După ce au fiert, îi treci sub un jet de apă rece şi îi laşi să se scurgă bine.

Cum sigur între timp s-a făcut şi varza, răstorni tăieţeii peste varză, potriveşti de sare şi piper şi amesteci bine. La sfarsit se adauga putin marar tocat fin.

 

Taiţei cu varză si mărar

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.