Taitei cu varza dulce din: varza, ulei, sunca, sare, piper, faina, oua. Ingrediente: 2 kg de varză dulce o cană de ulei 250 g sunca sare piper 400 g făină 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Faci o cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o frămânţi până nu se mai […]
Taitei cu varza si pui la cuptor
PrinteazaTaitei cu varza si pui la cuptor din: pui, tăiţei laţi, ceapa, varza, ceapa verde, unt, ulei, cimbru, piper măcinat, mărar verde, smântână dulce.
- 1 pui tânăr
- 200 g tăiţei laţi
- 1 varză mijlocie
- 2 cepe
- câteva fire de ceapă verde
- 100 g unt
- 2-3 linguri de ulei
- cimbru, piper măcinat
- mărar verde
- smântână dulce
Mod de preparare:
Puiul curăţat şi spălat îl porţionezi în bscăţi potrivite, pe care le condimentezi cu piper şi cimbru şi le sotezi cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi le introduci câteva minute în cuptor.
Pui tăiţeii la fiert în apă clocotită, sărată, cu puţin ulei. Scoţi tăiţeii, îi scurgi şi îi pui într-o tigaie cu unt topit.
Amesteci şi păstrezi preparatul la cald.
Intr- o tigaie pui la topit untul rămas, peste care torni şi ulei, după care adaugi ceapa tocată, dar nu prea mărunt.
Peste ceapă pui treptat varza tăiată subţire.
Căleşti puţin, amestecând continuu, timp de 5-6 minute şi, dacă e nevoie, adaugi 2-3 linguri de apă caldă, pentru ca varza să se călească puţin, şi presari cimbru.
In acest amestec adaugi tăiţeii calzi şi condimentezi cu piper. Scoţi puiul din cuptor şi pui bucăţele de carne peste amestecul de varză călită cu tăiţei.
Ii stropeşti cu unt şi ulei şi îi dai la cuptor, doar pentru a se prăji puţin carnea.
Când e gata, scoţi şi serveşti fierbinte, cu smântână proaspătă şi mărar.
Taitei cu varza si pui la cuptor
Pofta buna!
Taitei cu carne de porc si soia
Taitei cu carne de porc si soia din: taitei, cotlet de porc, arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, sos de soia, menta. Ingrediente: 200 g tăiţei de orez 400 g cotlet de porc sare piper ulei 50 g arahide tăiate 5 fire de ceapă verde 2 căţei de usturoi 1 lingură de rădăcină de ghimbir 1 ardei iute […]
Pofta buna!