Taitei verzi cu sos de gorgonzola
PrinteazaO reteta foarte simpla de taitei verzi cu sos de gorgonzola din: taitei cu spanac, ceapa, untdelemn, smantana, gorgonzola, sare, piper alb, suc de lamaie si rosii.
- 250 gr tăiţei verzi (cu spanac)
- 1 ceapă
- 1 lingură ăe untdelemn
- 400 gr smântână
- 150 gr gorgonzola (brânză)
- sare
- piper alb
- suc de la o jumătate de lămâie
- 200 gr roşii
Mod de preparare:
In plasa de sârmă se pun tăiţeii, se introduc în vasul cu apă clocotită şi se fierb. Ceapa mărunt tăiată se prăjeşte până devine aurie, se adaugă smântână diluată şi se fierbe până se încheagă.
Gorgonzola o tăiem în felioare subţirele, o adăugăm în sos şi amestecăm până când se topeşte. Roşiile le tăiem în două jumătăţi, le amestecăm cu tăiţeii peste care turnăm sosul.
Poftă bună!