Taitei verzi cu sos de rosii si slanina

Printeaza

Taitei verzi cu sos de rosii si slanina din: ceapă, usturoi, ardei roşu, usturoi verde, slănină, unt sau margarina, vin alb, rosii, Creme fraiche, oregano, sare, piper, taitei verzi, arpagic.

Taitei verzi cu sos de rosii si slanina

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 1 /2 ardei roşu
  • 1 bucata usturoi verde
  • 50 g slănină
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 1 lingură de viu alb
  • 3 roşii
  • 150 g Creme fraiche
  • 1/2 lingurita oregano
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 200 g tăiţei verzi
  • 2 lingura arpagic tăiat

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se toacă fin. Se taie cubuleţe fine ardeiul, usturoiul verde şi slănina. Legumele, carnea şi usturoiul se călesc în grăsime. Se stinge cu vinul alb şi se lasă totul la fiert cam 1/4 o.

In acest timp, se curăţă roşiile de pieliţă, se taie cubuleţe, se amestecă cu creme fraiche şi oregano, şi se condimentează cu sare şi piper.

Compoziţia cu roşii se toarnă peste legume şi se lasă totul să fiarbă încă circa 8 min. Intre timp se fierb tăiţeiii şi se pun pe farfuriile în care vor fi serviţi.

Se mai gustă odată sosul, se toarnă peste tăiţei şi se presară cu caşcaval răzuit.

Taitei verzi cu sos de rosii si slanina

Taitei verzi cu sos de rosii si slanina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.