Taitei Yakisoba
PrinteazaYakisoba sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul. Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De fapt, uneori chiar se serveşte într-o chiflă cu maioneză şi ghimbir murat.
Yakisoba se pot consuma în restaurant, dar şi la tonetele de pe stradă care vând această mâncare aşa-numiţilor sarariman (funcţionari) sau petrecăreţilor întârziaţi, ca gustare care sa le ţină de foame până ajung acasâ.
Pentru a prepara yakisoba acasă, trebuie sa prăjiţi nişte taiţei chinezeşti cu ouă (numiţi chuka-men) în puţin ulei, amestecând mereu, cu puţină carne de porc tăiată cubuteţe sau cu diverse legume, precum varză, ceapă sau morcovi.
Asezonaţi mâncarea cu sos yakisoba, sos tonkatsu sau Worcestershire şi garnisiţi-o cu praf de plante marine, ghimbir murat, tăiat fâşiuţe sau bucăţele de peşte. Pentru preparare , este nevoie doar de 10-15 minate, iar ingredientele necesare se găsesc la toate magazinele specializate în produse alimentare de origine asiatică.
Yakisoba
Pofta buna!