Taitei
PrinteazaTaitei
- 300 g făină
- apă cît cuprinde
- sare
Mod de preparare:
Tăiţeii se prepară din aluat fără drojdie. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Punem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce.
Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem foarte fin, fasi şuviţe lungi.Dacă foaia de aluat este prea mare, o tăiem în două şi chiar în patru, procedînd apoi cu fiecare parte aşa cum am arătat mai sus.
După ce i-am tăiat, întindem tăiţeii pe o sită şi îi lăsăm să se usuce la căldură (aproape de maşină).
Apoi îi fierbem complet în apă clocotită (5-7 minute), îi scoatem şi îi întindem pe o sită ca să se scurgă iar înainte de a-i servi, îi punem în supa de carne strecurată.
Pentru ca tăiţeii să fie fini şi gustoşi, nu trebuie să-i trecem din fiert (căci se prefac în terci) şi nici să-i udăm cu apă rece după ce-i scoatem de la foc, deoarece vor avea gust apos.
Pofta buna!