Taitei

Printeaza

Taitei

Ingrediente:Taitei

  • 300 g făină
  • apă cît cuprinde
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiţeii se prepară din aluat fără droj­die. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Pu­nem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce.

Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem foarte fin, fasi şuviţe lungi.Dacă foaia de aluat este prea mare, o tăiem în două şi chiar în patru, procedînd apoi cu fiecare parte aşa cum am arătat mai sus.

După ce i-am tăiat, întindem tăiţeii pe o sită şi îi lăsăm să se usuce la căldură (aproape de maşină).

Apoi îi fierbem complet în apă clocotită (5-7 minute), îi scoatem şi îi întindem pe o sită ca să se scurgă  iar înainte de a-i servi, îi pu­nem în supa de carne strecurată.

Pentru ca tăiţeii să fie fini şi gustoşi, nu trebuie să-i trecem din fiert (căci se prefac în terci) şi nici să-i udăm cu apă rece după ce-i scoatem de la foc, deoa­rece vor avea gust apos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.