Tajin Maluska
PrinteazaO reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval, parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare, piper si sofran.
- 350 g carne dezosată de oaie
- 100 g caşcaval
- 50 g parmezan
- 50 g fasole uscată
- 30 g unt
- 12 foi rotunde de aluat
- 8 ouă
- 100 ml ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper şi şofran, după gust
Mod de preparare:
Fasolea se lasă douăsprezece ore în apă rece. Se spală şi se scurge bine. Carnea se taie cubuleţe, se sărează şi se piperează. Se pune la prăjit în ulei bine încins înainte, împreună cu ceapa tăiată rondele fine, câteva minute. Se adaugă fasolea şi se completează vasul cu apă, cât să acopere carnea.
Când începe să fiarbă, se dă focul la minimum. Când carnea a fiert bine, vasul se ia de pe foc şi se toarnă deasupra un amestec de ouă bătute cu parmezanul şi brânza rase. Se amestecă bine, adăugându-se şi şofranul. Se unge un vas de Jena cu unt şi se pun pe fund şase foi de aluat. Se toarnă compoziţia deasupra şi se acoperă totul cu restul de foi. Se lasă la cuptor, la foc mic, până ce se rumeneşte frumos.
Poftă bună!