Tajine cu legume în stil marocan
PrinteazaO reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de migdale si patrunjel.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare rosie tocata
- 4 catei de usturoi taiati marunt
- 1 lingura ghimbir, proaspat ras
- 550 g dovleac placintar curatat de coaja si de seminte si taiat cubulete
- cate 1 lingurita scortisoara, cumin si oricandru, toata macinate
- 6 teci de nucsoara verde, deschise si cu semintele zdrobite usor
- 3 frunze de dafin
- 2 conserve (400 g fiecare) rosii taiate fara adaos de sare
- 3 morcovi mari taiati in felii mai groase
- 300 ml supa de pui sau de legume putin sarata
- 55 g stafide
- 25 g bame, fiecare taiata in 3 pe lungime
- 1 ardei mare rosu tocat
- 1 conserva (aproximativ 400 g) naut, fara adaos de sare, scurs si clatit
- 25 g fulgi de migdale prajite
- 3 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie foarte mare, se adaugă ceapa şi se căleşte la foc iute 2-3 minute sau până când începe să se înmoaie şi să devină sticloasă. Se adaugă usturoiul şi ghimbirul şi se mai căleşte totul câteva secunde, apoi se adaugă dovleacul şi se căleşte aproximativ 1 minut.
Se micşorează focul la mediu. Se adaugă condimentele, frunza de dafin, roşiile şi morcovii. Se toarnă supa şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă stafidele şi cireşele, apoi se acoperă şi se fierbe totul la foc mic 10 minute.
Se adaugă bamele şi ardeiul roşu. Se acoperă din nou tigaia şi se lasă să fiarbă la foc mic 5 minute. Se adaugă năutul şi se amestecă. Se fierbe la foc mic, cu capac, alte 5-10 minute sau până când toate legumele sunt înmuiate, dar îşi menţin încă forma.
Se aranjează această tocăniţă picantă, numită tagine, pe un platou, peste cuşcuş fierbinte, iar pe deasupra se presară migdale prăjite şi pătrunjel tocat.
Tajine cu legume în stil marocan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tajin marocan