Tajine cu legume

Printeaza

Tajine cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, harissa, morcovi, pastarnac, cartofi, dovleac, supa, sare, piper, naut, rosii decojite, coriandru.

Ingrediente:Tajine cu legume

  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 cepe, decojite şi feliate
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 2 linguri cu pastă harissa
  • 4 morcovi, curăţaţi şi înjumătăţiţi pe lungime
  • 3 păstârnaci, decojiţi şi înjumătăţiţi pe lungime
  • 2 cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în 4
  • 300 g dovleâc, decojit, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi de 2,5 cm
  • 600 ml supă de legume fierbinte
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 400 g năut fiert
  • 400 g roşii decojite din conservă
  • 2 linguri cu frunze de coriandru, tocate mărunt
  • o cratită termorezistentă de 2,5 I

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul în cratiţă şi prăjeşte ceapa timp de 5 rginute, pentru a se înmuia, dar să nu se ardă. Adaugă usturoiul, pasta de tomate şi pasta harissa şi fierbe timp de 1 minut. Adaugă morcovii, pastârnacul, cartofii dulci şi dovleacul.

Toarnă supa şi asezonează după gust.

Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă legumele timp de 25 de minute, până când devin fragede. Adaugă năutul şi roşiile din conservă şi fierbe 5 minute.

Presară coriandru proaspăt şi serveşte.

 

Tajine cu legume

Tajine cu legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.