Tajine de pui
PrinteazaTajine de pui din: pui, morcovi, dovlecei, ardei grasi, usturoi, apa, curry, ceapa, ras el hanout, boia, ulei, sare, piper.
- un pui
- 2 morcovi
- 3 dovlecei
- 2 ardei grasi de culori diferite
- 3 catei usturoi
- 250 ml apa
- 3 linguri curry
- o ceapa
- 2 lingurite ras el hanout
- 2 linguri boia
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul bine curăţat, spălat şi şters se taie şi se rumeneşte în ulei. Toate legumele se taie.şi se pun în vasul de copt fără ceapă. Se sărează, se piperea- ză şi se pune puiul deasupra.
Ceapa se pune în acelaşi ulei în care a fost rumenit puiul, se adaugă condimente-le, se lasă 2 minute, se adaugă apa şi apoi totul se toarnă peste pui şi legume.
Se acoperă cu un capac şi se lasă la cuptor pentru 90 de minute.
Tajine de pui
Pofta buna!