Tajine de pui

Printeaza

Tajine de pui din: pui, morcovi, dovlecei, ardei grasi, usturoi, apa, curry, ceapa, ras el hanout, boia, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tajine_de_pui

  • un pui
  • 2 morcovi
  • 3 dovlecei
  • 2 ardei grasi de culori diferite
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml apa
  • 3 linguri curry
  • o ceapa
  • 2 lingurite ras el hanout
  • 2 linguri boia
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puiul bine curăţat, spălat şi şters se taie şi se rumeneşte în ulei. Toate legumele se taie.şi se pun în vasul de copt fără ceapă. Se sărează, se piperea- ză şi se pune puiul deasupra.

Ceapa se pune în acelaşi ulei în care a fost rumenit puiul, se adaugă condimente-le, se lasă 2 minute, se adaugă apa şi apoi totul se toarnă peste pui şi legume.

Se acoperă cu un capac şi se lasă la cuptor pentru 90 de minute.

Tajine de pui

Tajine_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.