Tajine de kefta cu menta
PrinteazaTajine de kefta cu menta din: ceapa, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, spata de miel, chifle, oua, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, seminte de chimen, paprika, scortisoara, supa de pasare, sare si piper.
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt
- un sfert de legătură de mentă proaspătă
- 600 de grame de spată de miel tocată
- 3 chifle
- 2 ouă
Pentru gătit:
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei de măsline
- 6 roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de seminţe de chimen
- 1 lingură de paprika
- puţină scorţişoară
- 20 de mililitri de supă de pasăre
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie cepele şi căleşte-le în uleiul fierbinte. Lasă să se răcească. Feliază usturoiul, frunzele de pătrunjel şi menta.
Amestecă carnea, zarzavatul, usturoiul, ceapa, chiflele fărâmiţate şi ouăle. Sărează, adaugă piper.
Formează găluşte de mărimea unui ou. Feliază ceapa, căleşte-o în ulei încins.
Fierbe roşiile 20 de secunde, curăţă-le de coajă, scoate-le seminţele şi taie pulpa bucăţele.
Adaugă peste ceapă usturoiul feliat subţire, chimenul, paprika, scorţişoara şi roşiile.
Toarnă supa de pasăre, sărează, presară piper, lasă la foc mic timp de 5 minute.
Adaugă roşiile pentru gătit, acoperă, lasă pe foc timp de 15- 20 de minute. Serveşte flambat.
Tajine de kefta cu menta
Pofta buna!