Tajine de miel cu vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete, morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente
- 300 grame miel cubulete
- doua vinete
- doi morcovi mari
- 6 catei usturoi
- o legatura patrunjel (sau chiar jumatate)
- condimente (curcuma, cumin, amestec tajine)
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de Preparare
Vinetele se taie pe lungime, cam in 3 felii de bucata, deci 6 felii in total. Carnea de miel se amesteca cu curcuma galbena, cu o lingurita de cumin si una de praf de tajine (format din 12/14 condimente), cu patrunjel maruntit, sare, piper si o lingura de ulei de masline. Se lasa cam 30 de minute sa se odihneasca. Tot din etapele pregatirii, mocovii se taie in felii mai grosute, cam de un centimetru.
Se unge cu putin ulei de masline fundul vasului de tajine. Se pun in straturi, pornind cu morcovi si vinete, de jos, acoperite apoi cu carne, apoi inca un strat de vinete si morcovi, iar altul de carne, si tot asa pana se termina ingredientele (cu grija insa sa se poata pune capacul la final peste ingrediente, astfel incat sa acopere bine baza vasului, in cuptor). Intre straturi se pune si usturoiul taiat marunt, iar la final, se mai toarna putin ulei de masline peste tot amestecul.
Se introduce vasul de tajine la cuptor, acolo unde focul trebuie sa fie mare, adica la 220-240 grade. Deobicei, la cantitatea asta si la temperatura folosita, preparatul e gata cam in 75/85 de minute (in mod normal, daca nu s-ar fi fost capacul care sa acopere vasul, carnea de miel s-ar face mai repede, undeva la 40/45 minute). La final, in momentul servirii, se mai pune pe deasupra restul de patrunjel, maruntit, cu mana.
Poftă bună!