Tajine de pui cu lămâie şi măsline
PrinteazaO reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui, masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 1,5 kg pui
- 500 g măsline verzi, fără sâmburi
- 1 lămâie
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 pahar cu apă
- 2 linguri coriandru tocat mărunt
- 1 linguriţă curry
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă puiul, taie-1 bucăţi şi pune-1 într-o tigaie mare cu ulei încins. Rumeneşte uşor bucăţile de pui pe toate părţile, apoi adaugă lămâia curăţată de coajă şi tăiată bucăţi, măslinele, coriandrul, praful de curry, usturoiul curăţat şi tăiat felii, sare şi piper, după gust.
Toarnă apa şi, când începe să clocotească, micşorează flacăra. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă circa o oră la foc mic. Serveşte preparatul fierbinte.
Tajine de pui cu lămâie şi măsline
Pofta buna!