Tajine cu pulpe de pui
PrinteazaTajine cu pulpe de pui din: pulpe d epui, morcov, cartofi, ceapa, pastarnac, usturoi, ardei gras, rosie, ulei de masline, boia de ardei iute, zeama de lamaie, ghimbir, cimbru, curry, vin, turmeric, sare, piper.
- 4 pulpe mari de pui
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 ceapa uscata
- 1 pastarnac
- 4 catei de usturoi
- 1/2 dovlecel
- 1/2 arde gras
- 1 rosie mare bine coapta
- ulei de masline
- boia de ardei iute
- zeama de lamaie
- scortisoara macinata (optional)
- 1/2 lingurita ghimbir ras
Pentru sosul marinat:
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita pulbere de curry
- 1 praf de turmeric
- 50 ml vin
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Aşezi într-unbol toate ingredientele fentru marinat, le amesteci bine, apoi aşezi în bol pulpele depui, având grijă să fie unse cu osul marinat.
Acoperi vasul cu folie alimentară şi îl laşi la ece să se aromatizeze şi să se frăgezească, circa 2 ore.
Intre timp, cureti legumele, le speli şi le tai, după caz, felii, cubulete au fâşii. Ungi vasul tajine în interior cu ulei de măsline, aşezi legumele în straturi, feliide păstârnac, cartofi, morcovi, dovlecei, rondele de cepă, roşii, felii de usturoi, fâşii de ardei gras, le pudrezi cu sar, piper, boia de ardei iute, scotişoară măcinată (opţional), ghimbir ras, după gust şi peferintă.
Aşezi deasupra pulpele de pui marinae, le stropeşti cu zeamă de lamâie, aşezi capacul deascora şi introduci vasul la cupto pentru 30 de minute, la foc iute, apoi încă 60 de minute, la foc mic.
Scoti capacul şi laşi pulpele să se rumenească îrcă 10 minute. Serveşti imediat.
Tajine cu pulpe de pui
Pofta buna!