Taleri de vinete

Printeaza

O reteta de taleri de vinete din: cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, vinete, patrunjel, masline, feta si iaurt.

Ingrediente:

  • 2 legaturi mari cimbru
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 vinete
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 150 g feta
  • 3 linguri iaurt

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt cimbrul, se amestecă cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper. Se curăţă vinetele, se taie rondele de 5 mm grosime, se ung cu marinata şi se lasă să se marineze 2 ore.

Se toacă pătrunjelul şi măslinele. Se zdrobeşte brânza, apoi se amestecă totul cu iaurtul şi se potriveşte gustul. Se scurg rondelele de vinete, jurmătate dintre rondele se ung cu pasta de brânză, apoi se acoperă cu celelalte rondele şi se apasă uşor, ca să se lipească.

Se aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se frig pe grătar 15 min., timp în care se întorc de pe o parte pe cealaltă.

Taleri de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.