Tamales
PrinteazaTamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne prăjită – fie de pui, fie de porc – asezonată cu salsa roşu sau verde sau cu mole. Rulcourile de tamales se fierb într-un vas pe aburi, numit tamalera.
Ca şi în cazul altor aperitive umplute, există o mulţime de vanriante locale de tamales. Fiind ieftine, gustările umplute au devenit un fel de mâncare obişnuit, cu multe secole în urmă, mai ales pentru ccă puteau fi luate de călători, încălzite oricând, fiind la fel de bune.
Există şi tamales dulci, caure se fac adăugând zahăr în făina de porumbi sau folosind ca umplutură fructele uscate, aananasul sau nuca de cocos.
In Statele Unitte tamales s-au modificat în timp. Umplutura folosită are de obicei în compoziţie carnee de vită, deseori sub formă de chilii con carne în stil texan sau a umpluturii cremoase cu portumb, ceea ce aminteşte vag de tamales mexicane – unde ingredientul principal al aluatului este porumbul.
Tamales
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tamales reteta
- tamale reteta
- reteta tamales
- reteta tamale
Interesanta, n-am gustat niciodata asa ceva, tare sunt curioasa sa vad cum e
Nici eu nu am gustat asa ceva
Si reteta unde este?