Tapas cu jambon
PrinteazaTapas cu jambon din: rosii, ulei, sare, piper, jambon, patrunjel, bagheta.
- 6 roşii
- ulei de măsline
- piper de Cayenne
- sare
- 200 g jambon
- pătrunjel
- o baghetă
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se crestează în cruce şi se pun pe grătarul bine încins în prealabil.
Când sunt coapte, roşiile se curăţă de coajă şi se mixează cu sare şi piper. Se adaugă pătrunjelul spălat şi tocat şi se omogenizează foarte bine.
Bagheta de pâine se taie în două pe lung, apoi în bucăţi potrivite. Acestea se ung pe partea tăiată cu puţin ulei de măsline şi se pun şi ele să se rumenească puţin pe grătar.
Când pâinea este gata, cu ajutorul unei linguri, se distribuie sosul de roşii pe fiecare bucată. Jambonul se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă şi el deasupra.
Sendvişurile se servesc calde.
Pofta buna!