Tapas de mamaliguta
PrinteazaTapas de mamaliguta din: ciuperci champignon, usturoi, unt, malai, apa, smantana, prosciutto, pastrama, carnati, patrunjel, sare, piper.
- 8 ciuperci champignon
- 8 catei de usturoi
- 50 g unt
- 200 g malai
- 50 ml apa
- smantana
- prosciutto
- pastrama
- carnati
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocam ciupercile marunt si le prajim in unt pana scad. Oprim focul si le adaugam sare, piper, ustuoi pisat, patrunjel tocat si 2 linguri de smantana. Amesteca bine si pastram la rece.
Punem la fiert apa cu sare. Cand clocoteste, adaugam malaiul in ploaie, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloaşe.
Fierbem 20-25 de minute. Ungem cu ulei 8-16 boluri mici şi turnăm mămăliguţă în fiecare. După ce s-a răcit puţin le răsturnăm pe platou.
Ornăm fiecare mămăliguţă cu bucăţi de cârnat prăjit, felii de prosciutto, fâşii de pastramâ şi salată de ciuperci.
Tapas de mamaliguta
Pofta buna!
Asta e o idee buna