Tapenada andaluza
PrinteazaTapenada andaluza din: masline, capere, ton, ansoa, zeama de lamaie, mustar, ulei, verdeata, piper.
- 150 g măsline negre
- 2 linguri de capere
- 1/2 de conservă de ton în ulei
- 5 fileuri de anşoa
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de muştar
- 6 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de verdeaţă uscată
- piper
Mod de preparare:
Măslinele şi caperele se scurg, apoi se scot sâmburii măslinelor. Măslinele şi caperele se pun într-un blender.
Se adaugă tonul scurs şi fileurile de anşoa, precum şi zeama de lămâie şi muştarul. Se prepară din toate ingredientele o pastă fină.
Se înglobează treptat, cu grijă, uleiul de măsline, amestecând continuu, până când dipul a ajuns la consistenţa potrivită.
Se adaugă verdeaţa, sarea şi piperul proaspăt măcinat şi se amestecă. Se asezonează după gust şi se lasă minim 3 ore să se întrepătrundă aromele.
Tapenada andaluza
Pofta buna!