Tapenada clasica
PrinteazaTapenada clasica din: usturoi, masline, rosii, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
- 1 căţel de usturoi
- 125 g măsline negre
- 7 roşii uscate în ulei
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
- 1 priză de piper Cayenne
- busuioc
Mod de preparare:
Usturoiul se cojeşte, se toacă mărunt şi se pune într-un blender, alături de măslinele tăiate (după ce li s-au scos sâmburii). Se adaugă bucăţelele de roşii şi uleiul în care au fost păstrate.
Se pasează totul într-o pastă fină.
Pasta se amestecă cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi cu piper Cayenne. Busuiocul se spală, se scutură de apă şi se aleg doar frunzuliţele.
Tapenada de roşii se ornează cu busuioc şi se serveşte cu pâine prăjită.
Tapenada clasica
Pofta buna!