Tapenade provensală
PrinteazaTapenade provensală
- 10 fileuri de anşoa în ulei de măsline
- 300 g de măsline negre
- 100 g de capere în oţet
- 1/2 legătură de cimbru
- ulei de măsline
- piper
Tocaţi usturoiul, apoi striviţi-l în mojar. Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele mici. Amestecaţi anşoa cu usturoiul, adăugând ulei din conserva de anşoa. Scoateţi sâmburii măslinelor negre. Tăiaţi-le, apoi, mărunt cu cuţitul.
Scurgeţi caperele şi tăiaţi-le mărunt. Tocaţi mărunt şi cimbrul. Adăugaţi în mojar (sau în bol) măslinele, caperele, cimbrul.
Amestecaţi pentru a obţine o pastă omogenă, turnând câte un firicel de ulei de măsline. Puneţi piper. Turnaţi tapenada într-un bol şi acoperiţi cu folie alimentară. Lăsaţi să se odihnească 2-3 ore în frigider.
Poftă bună!