Tarallucci – covrigei cu vin
PrinteazaTarallucci – covrigei cu vin din: ulei, vin, ceapa, sare, piper, chimen, boia, faina.
- 1 pahar ulei
- 1 pahar vin alb sec
- 1 ceapă albă
- 1 linguriţă cu sare
- 1 praf de piper
- chimen
- boia
- 1 bol cu făină de patiserie
Mod de preparare:
Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în ulei. După ce s-a răcit, o pui în bolul cu făină cernută, împreună cu restul de ulei, vinul, sarea, piperul, chimen măcinat şi, după plac, un praf de boia. Omogenizezi aluatul şi îl înveleşti în folie alimentară.
Il păstrezi la rece pentru cel puţin 30 de minute. Modelezi aluatul sub forma unui şnur subţire din care tai bucăţi şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. îi coci timp de 15-20 de minute, până când capătă o nuanţă arămie.
Sfat: Poţi să întinzi aluatul în foaie graosă de 5-6 mm şi să decupezi discuri sau covrigei, cu ajutorul formei speciale. Dacă îţi place, pe discurile de aluat poţi să ştanţezi modele (de exemplu, delicat, cu ciocanul pentru şniţele sau cu dinţii de la râzătoare).
Pofta buna!