Salata traditionala de icre din: icre, lamaie, ulei, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 100 g icre zeama unei lămâi 350 ml ulei ceapă verde 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Se mixeaza icrele. După 3 minute, se adauga uleiul în fir subţire şi se mixează inca 5 minute. Se pune apoi suc de lămâie în alternanţă […]
Taramosalata (Salată grecească de icre)
PrinteazaTaramosalata (Salată grecească de icre) din: icre de peste, cartofi, ulei de masline, masline.
Ingrediente:
- 100 g icre de peşte (albe sau roz)
- 500 g cartofi
- 200 ml ulei de măsline
- 3 lămâi
- măsline pentru decor.
Mod De Preparare
Cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi, se fierb în apă cu sare 30 minute.
Se scurg, păstrând aproximativ 50 ml din apa în care au fiert.
Se sfărâmă cartofii cu o furculiţă, se pun icrele peste cartofi şi, folosind mixerul, se amestecă ingredientele 20 sec.
Apoi se adaugă peste salată, puţin câte puţin, uleiul şi zeama de lămâie, până ce salata de icre cu cartofi va avea o textură cremoasă.
Eventual, la nevoie, se poate adăuga şi din apa în care au fiert cartofii.
Cantităţile de ulei şi de apă variază funcţie de cartofii folosiţi. După ce terminaţi de preparat salata de icre, aceasta se va mai întări un pic.
Salata grecească de icre se serveşte rece, ornată cu măsline.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Salata de icre de crap
Salata de icre de crap din: icre, ulei, lamaie, gris, sare, ceapa, apa minerala. Ingrediente: 150 g icre de crap 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml) zeama stoarsă de la o lămâie sare 1 ceapă 2-3 linguri gris fiert şi răcit 2-3 linguri apă minerală Mod de preparare: Speli icrele cu atenţie, le cureţi […]
Salata din icre tarama
Salata din icre tarama din: icre tarama, ulei, lamaie, franzela, ceapa. Ingrediente: 2- 3 linguri icre tarama 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) 2-3 felii de franzelă 1 ceapă Mod de preparare: Se procedează ca în cazul salatei de icre de crap, numai că în acest caz este obligatorie folosirea a mai mult miez […]
Pofta buna!