Tarhana cu fan de urzici

Printeaza

O reteta de post de tarhana cu fan de urzici din: tarhana, urzici uscate, pasta de tomate, morcov, ceapa, sare, piper, mujdei de usturoi si facultativ braza tare.

Ingrediente:Tarhana cu fan de urzici

  • tărhană din 500 g făină
  • două mâini de urzici uscate
  • o lin­gură de pastă de tomate
  • un morcov
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • mujdei de usturoi
  • facultativ: brânză tare

 

Mod de preparare:

Se pun două mâini bune de urzici într-o oală adâncă, se toarnă apă clocotită peste ele cât să le cuprindă şi se lasă acoperite cam un ceas.

Apoi se pun la fiert, se mai adaugă pastă de tomate, o ceapă rasă, puţin morcov ras, sare, piper, iar la urmă, se poate pune brânză dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se toarnă fiertura peste tărhană şi se drege stropită cu mujdei proaspăt. Se mănâncă cu mămăligă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.