Tarhon cu carne de vita
PrinteazaTarhon cu carne de vită din: carne de vită, ulei, faina, sare, boia, ceapa, rosii, ardei, tarhon, otet, smântână, orez.
- 1 kg carne de vită
- 150 ml ulei
- 1 lingură făină
- sare
- boia de ardei dulce
- 2 cepe
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 legătură mare de tarhon
- 1 lingură de oţet
- 200 g smântână
- 250 g orez
Mod de lucru:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-o şi căliţi-o în ulei.
Scoateţi carnea şi, în sosul rămas, căliţi foarte puţin făina şi ceapa tocată; stingeţi cu puţină supă sau apă, cu pasta de roşii dezlegată şi cu boiaua.
Lăsaţi vasul, pe foc domol, 20 de minute, apoi strecuraţi sosul peste came şi luaţi-l de pe foc. Spălaţi rămurelele de tarhon proaspete, tocaţi-le, puneţi-le peste carne şi mai fierbeţi 10 minute.
Acriţi după gust cu puţin oţet.
La masă aduceţi preparatul însoţiţ de smântână şi de pilaf. Este un fel deosebit de gustos şi apetisant.
Pofta buna!