Tarhon in otet

Printeaza

Tarhon in otet din: tarhon, apa, sare, otet, zahar.

Ingrediente:Tarhon_in_otet

  • 5 legaturi tarhon proaspat
  • 1/2 l apa
  • 1 lingurita de sare
  • 150 ml otet
  • optional, 1 lingurita de zahar

 

Mod de preparare:

Speli tarhonul şi îl laşi să se scurgă, după care îndepărtezi tulpinile mai groase şi tari. Speli un borcan de 720 ml, îl laşi să se scurgă şi îl sterilizezi în cuptor, pentru 10 minute. Laşi borcanul să se răcească.

Fierbi apa împreună cu oţetul, sarea şi, eventual, zahărul. După câteva clocote, o laşi să se răcească. Umpli borcanul cu fire de tarhon verde, presându-le uşor.

Torni peste verdeaţă oţetul diluat şi acoperi borcanul cu o farfurie, până a doua zi. Dacă lichidul a scăzut, completezi până acoperă din nou verdeaţa şi închizi ermetic borcanul.

Conserva este gata în cel mult 10 zile şi o depozitezi în cămara ta răcoroasă, până la apariţia următoarei recolte de verdeţuri. Se poate folosi la diverse mancaruri.

Tarhon in otet

Tarhon_in_otet

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.