Tarta cu alune de padure

Printeaza

Tarta cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie, smantana, alune de padure.

Ingrediente:Tarta_cu_alune_de_padure

  • 300 g unt
  • 450 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 100 g smantana dulce
  • 400 g alune de padure

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din 100 g unt rece tăiat bucăţele, 50 g zahăr, făină, ou şi sare; se acoperă şi se lasă la frigider cca 30 min. Intre timp se dau în fiert 400 g zahăr cu suc de lămâie şi 250 ml apă, amestecând, până când siropul se caramelizează.

Se ia vasul de pe plită şi se înglobează smântână. Se adaugă alunele, se înglobează, după care se adaugă 200 g unt rece tăiat cuburi. Se amestecă până ce se topeşte untul şi se înglobează în caramel. Se lasă să se răcorească toată compoziţia până ce ajunge la temperatura camerei. Se încinge cuptorul la 175°C.

Se unge o formă de tartă (0 26 cm). Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie rotundă de aluat (0 cca 30 cm). Se tapetează cu ea forma de tartă şi se decupează marginile care atârnă. Se coace cca 35 min., apoi se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească 10 min. pe un grătar pentru prăjituri.

Se scoate din formă şi se lasă la frigider peste noapte, pentru ca a doua zi să se taie mai bine compoziţia de caramel.

Tarta cu alune de padure

Tarta_cu_alune_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.