Tarta cu alune

Printeaza

O reteta de tarta cu alune din: alune de padure, zahar, galbenusuri, albusuri, unt, cacao neagra, faina si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu alune

  • 300 g alune de pădure
  • 300 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 50 g unt
  • 50 g cacao neagră
  • 50 g cacao obişnuită
  • 1 lingură faină albă

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Prăjeşte şi decojeşte alunele, apoi râşneşte-le foarte fin. Bate albuşurile spumă. Pune peste zahăr untul încălzit la temperatura camerei, adaugă gălbenuşurile şi amestecă-le bine cu o lingură de lemn.

Incorporează cele două tipuri de cacao, cernându-le peste crema obţinută. Amestecă bine până se omogeni­zează, apoi adaugă făina şi amestecă din nou foarte bine. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus, având grijă să nu se lase.

Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu faină, toarnă compoziţia şi coace 20-25 de minute la 170° C. Pentru a verifica dacă s-a copt, înţeapă tarta cu o scobitoare; dacă aceasta iese uscată, înseamnă că este gata. Serveşte tarta rece, pudrată cu zahăr.

Tarta cu alune

Tarta cu alune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.