Tarta cu alune
PrinteazaO reteta de tarta cu alune din: alune de padure, zahar, galbenusuri, albusuri, unt, cacao neagra, faina si zahar pudra.
- 300 g alune de pădure
- 300 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 6 albuşuri
- 50 g unt
- 50 g cacao neagră
- 50 g cacao obişnuită
- 1 lingură faină albă
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Prăjeşte şi decojeşte alunele, apoi râşneşte-le foarte fin. Bate albuşurile spumă. Pune peste zahăr untul încălzit la temperatura camerei, adaugă gălbenuşurile şi amestecă-le bine cu o lingură de lemn.
Incorporează cele două tipuri de cacao, cernându-le peste crema obţinută. Amestecă bine până se omogenizează, apoi adaugă făina şi amestecă din nou foarte bine. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus, având grijă să nu se lase.
Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu faină, toarnă compoziţia şi coace 20-25 de minute la 170° C. Pentru a verifica dacă s-a copt, înţeapă tarta cu o scobitoare; dacă aceasta iese uscată, înseamnă că este gata. Serveşte tarta rece, pudrată cu zahăr.
Tarta cu alune
Pofta buna!