Tarta cu ananas

Printeaza

O reteta de tarta cu ananas din: ananas, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, branza dulce, ulei de floarea soarelui, frisca, ou, migdale si zahar.

Ingrediente:Tarta cu ananas

  • 1 ananas mare, copt
  • 125 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 75 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 ou
  • 125 g brânză dulce
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 75 ml frişcă

glazură: 

  • 100 ml frişcă
  • 1 ou
  • 25 g migdale măcinate
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi capetele ananasului, apoi tăiaţi-l pe lung felioare. îndepărtaţi-i mijlocul tare şi coaja, apoi tăiaţi-l bucăţi. Pentru aluat pu­neţi într-un castron făina, praful de copt, za­hărul şi zahărul vanilinat şi amestecaţi-le bi­ne.

Adăugaţi oul, brânza dulce, uleiul şi friş­ca lichidă şi amestecaţi-le cu o lingură, apoi frământaţi aluatul cu mâinile. Ungeţi cu grăsime o formă rotundă (0 26 cm) şi presă­raţi un strat subţire de migdale măcinate.

Aşezaţi aluatul, întindeţi-l uniform, apoi aşe­zaţi bucăţile de ananas precum ţiglele pe acoperiş.

Coaceţi prăjitura cca 25 de minu­te. Pentru glazură, amestecaţi într-un cas­tron frişca lichidă cu oul, migdalele măcinate şi zahărul. Turnaţi peste tartă şi coaceţi-o al­te 40 de minute.

Tarta cu ananas

Tarta cu ananas

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.