Tarta cu ananas
PrinteazaO reteta de tarta cu ananas din: ananas, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, ou, branza dulce, ulei de floarea soarelui, frisca, ou, migdale si zahar.
- 1 ananas mare, copt
- 125 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 75 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 ou
- 125 g brânză dulce
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- 75 ml frişcă
glazură:
- 100 ml frişcă
- 1 ou
- 25 g migdale măcinate
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi capetele ananasului, apoi tăiaţi-l pe lung felioare. îndepărtaţi-i mijlocul tare şi coaja, apoi tăiaţi-l bucăţi. Pentru aluat puneţi într-un castron făina, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilinat şi amestecaţi-le bine.
Adăugaţi oul, brânza dulce, uleiul şi frişca lichidă şi amestecaţi-le cu o lingură, apoi frământaţi aluatul cu mâinile. Ungeţi cu grăsime o formă rotundă (0 26 cm) şi presăraţi un strat subţire de migdale măcinate.
Aşezaţi aluatul, întindeţi-l uniform, apoi aşezaţi bucăţile de ananas precum ţiglele pe acoperiş.
Coaceţi prăjitura cca 25 de minute. Pentru glazură, amestecaţi într-un castron frişca lichidă cu oul, migdalele măcinate şi zahărul. Turnaţi peste tartă şi coaceţi-o alte 40 de minute.
Tarta cu ananas
Poftă bună!