Tartă aperitiv cu brânză
PrinteazaO reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare, piper, ceapa, marar si patrunjel.
Pentru aluat:
- 225 ml apă
- 375 g făină
- 175 ml ulei de floarea-soarelui
- un praf sare
- 3 ouă
Pentru umplutură:
- 100 g brânză mascarpone
- 150 g telemea de vacă
- 2-3 linguri smântână
- sare
- piper alb măcinat
- o legătură ceapă
- o legătură mărar
- câteva fire pătrunjel
Mod de preparare:
Se pun apa si uleiul să clocotească. Se iau de pe foc, se adaugă făina cernută $i se amestecă bine să nu rămână cocoloaşe. Se lasă să se răcească uşor. Se încorporează apoi ouăle, unul câte unul, si se toarnă compoziţia într-o formă rotundă de tort, tapetată cu hârtie de copt.
Se opreşte puţin aluat pentru a se face câteva gogosele ornament, care se coc separat. Aluatul de coace la 160°C.
Se spală ceapa si mărarul si se toacă mărunt. Se pun brânza mascarpone si telemeaua într-un bol şi se amestecă împreună cu mărarul si ceapa. După ce s-a rumenit tarta din aluat, se scoate, se lasă să se răcească şi se umple cu crema de brânză. Se serveşte ornată cu gogoşelele de aluat şi cu pătrunjel.
Tartă aperitiv cu brânză
Pofta buna: