Tarta cu nectarine si vanilie din: nectarine, esenta de vanilie, miere, suc de lamaie, amidon de porumb, ou, aluat de patiserie, zahar brut. Ingrediente: 1 kg nectarine, tăiate felii subțiri 1 lingurita esenta de vanilie ½ ceasca miere 1 lingura suc de lămâie 3 linguri amidon de porumb 1 ou 400gr aluat de patiserie zahăr […]
Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza
PrinteazaTarta aperitiv cu pui, sunculita si branza din: bagheta alba, lapte, brânză de burduf sau telemea, brânză dulce, ouă de găină şi de prepeliţă, piept de pui, şunculiţă afumată, mărar, ceapă verde, spanac, piper, nucsoara, pudră de ghimbir, sare, gris, praf de copt, smântână, unt.
Ingrediente:
- 1 bagheta alba
- 500 ml lapte
- 100 g brânză de burduf sau telemea
- 250 g brânză dulce
- câte 5 ouă de găină şi de prepeliţă
- 200 g piept de pui fiert
- 100 g şunculiţă afumată
- 2 legături mărar
- 2 legături ceapă verde
- 150 g linguri spanac fiert
- piper
- nucşoară
- pudră de ghimbir
- sare
- 4 linguri griş
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri smântână
- 25 g unt pentru tavă
Mod de preparare:
Inmoi în lapte bagheta tăiată în cubuleţe. După 1/4 oră, o amesteci cu brânza, verdeţuri le tăiate mărunt, carnea şi şunculiţă fin tocate, condimentele, grişul, praful de copt, ouăle de găină, smântână şi sare după gust.
Ungi cu unt o tavă pentru tartă şi torni compoziţia. Faci goluri cu dosul lingurii, în care pui conţinutul ouălor de prepeliţă.
Coci tarta la foc mediu, 1/2 oră.
Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza
Pofta buna!
Reteta zilei: Tarta cu branza si smochine
Tarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 3 smochine proaspete 2 cepe rosii 50gr brânză albastră 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oțet balsamic 1 lingurita zahar brun 1 praf cimbru […]
Pofta buna!