Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza

Printeaza

Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza din: bagheta alba, lapte, brânză de burduf sau telemea, brânză dulce,  ouă de găină şi de prepeliţă, piept de pui, şunculiţă afumată, mărar, ceapă verde, spanac, piper, nucsoara, pudră de ghimbir, sare, gris, praf de copt, smântână, unt.

 

Tarta_aperitiv_cu_pui_sunculita_si_branza

Ingrediente:

  • 1 bagheta alba
  • 500 ml lapte
  • 100 g brânză de burduf sau telemea
  • 250 g brânză dulce
  • câte 5 ouă de găină şi de prepeliţă
  • 200 g piept de pui fiert
  • 100 g şunculiţă afumată
  • 2 legături mărar
  • 2 legături ceapă verde
  • 150 g linguri spanac fiert
  • piper
  • nucşoară
  • pudră de ghimbir
  • sare
  • 4 linguri griş
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smântână
  • 25 g unt pentru tavă

Mod de preparare:

Inmoi în lapte bagheta tăiată în cubuleţe. După 1/4 oră, o amesteci cu brânza, verdeţuri le tăiate mărunt, carnea şi şunculiţă fin tocate, condimentele, grişul, praful de copt, ouăle de găină, smântână şi sare după gust.

Ungi cu unt o tavă pentru tartă şi torni compoziţia. Faci goluri cu dosul lingurii, în care pui conţinutul ouălor de prepeliţă.

Coci tarta la foc mediu, 1/2 oră.

Tarta aperitiv cu pui, sunculita si branza

Tarta_aperitiv_cu_pui_sunculita_si_branza

Pofta buna!

 

 

Reteta zilei: Tarta cu nectarine si vanilie

Tarta cu nectarine si vanilie din: nectarine, esenta de vanilie, miere, suc de lamaie, amidon de porumb, ou, aluat de patiserie, zahar brut. Ingrediente:  1 kg nectarine, tăiate felii subțiri 1 lingurita esenta de vanilie ½ ceasca miere 1 lingura suc de lămâie 3 linguri amidon de porumb 1 ou 400gr aluat de patiserie zahăr […]

Reteta zilei: Tarta cu branza si smochine

Tarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 3 smochine proaspete 2 cepe rosii 50gr brânză albastră 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de oțet balsamic 1 lingurita zahar brun 1 praf cimbru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.