Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză
PrinteazaO reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola.
- 200g aluat de foitaj
- 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline)
- 4 felii de şuncă
- 125g biluţe de mozzarella, scurse de apă şi rupte în bucăţi
- 50g de ardei copţi din borcan, tăiaţi fâşii
- 25g de măsline negre, fără sâmburi, tăiate în jumătate
- 1 praf de oregano uscat
- 1 mână frunze de rucola
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se desfăşoară aluatul şi se aşază într-o tavă de copt, păstrând o margine de 1cm. Se înţeapă cu o furculiţă şi se unge cu pastă de roşii uscate. Se dă la cuptor 12-15 minute.
Se apasă aluatul care s-a umflat, cu excepţia celui de pe margine, apoi se aşază deasupra şunca, brânza, ardeii şi măslinele. Se presară cu oregano şi se mai dă la cuptor 10-12 minute până când aluatul devine rumen şi crocant. Se presară cu frunze de rucola şi se serveşte.
Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză
Pofta buna!