Tarta cu ardei copti

Printeaza

Tarta cu ardei copti din: faina, unt, sare, ardei grasi, usturoi, ulei, mozzarella, busuioc verde, oua, lapte, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 5 ardei graşi roşii
  • 2-3 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g mozzarella (sau alt tip de brânză)
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • 3 ouă
  • 4 linguri lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi tuntul rece. Se adaugă două linguri de apă rrece dacă este nevoie şi se frământă un aluat (omogen. Se înveleşte în folie alimentară şi se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.

Intre timp, se introduc ardeii în cuptorul preîncălzit până coaja devine maronie, după care se introduc într-o pungă de plastic pentru 5 minute.

Se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie fâşii. Se presară cu usturoiul pisat, se stropesc cu ulei, se presară cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă. Aluatul se întinde şi se îmbracă cu el o formă de tartă, ridicând bine pe margini.

Se acoperă centrul cu hârtie de copt şi se pun boabe de fasole. Se introduce în cuptorul , preîncălzit pentru 10-15 minute.

Se scot boabele şi hârtia şi se pune ardeiul gras. Se presară brânza rasă şi busuiocul tocat.

Ouăle se bat cu laptele şi cu un praf de sare, se toarnă peste ardei, şi se introduce din nou în cuptor pentru alte 30-40 de minute.

Se serveste caldă, dar si rece.

Tarta cu ardei copti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.