Tarta cu ardei, usturoi si cascaval

Printeaza

Tarta cu ardei, usturoi si cascaval din: apa, faina, unt, sare, ardei grasi, usturoi, cascaval, oua, lapte, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 2-3 lingurite apa rece
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou

pentru umplutura:

  • 5 ardei grasi rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru aluat până obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Mai adaugi 2-3 linguriţe de apă rece şi frămânţi un aluat omogen. Il acoperi şi îl laşi o jumătate de oră la rece. Coci ardeii.

Apoi, îi laşi în coajă, presari sare peste ei şi îi pui într-o pungă de plastic închisă la gură, pentru 15 minute. Astfel, îi vei curăţa mai uşor. Le îndepărtezi capacul, seminţele şi îi tai fâşii.

Usturoiul pisat, uleiul, sarea şi piperul le amesteci cu fâşiile de ardei. Pui hârtie de copt într-o tavă de tartă şi aşezi aluatul întins cu sucitorul. Inţepi cu furculiţa petoată suprafaţa. Laşi aluatul la copt 10 minute.

Scoţi tarta şi pui ardeii, presari caşcavalul ras şi frunzele de busuioc. Păstrezi câteva frunze pentru ornat. Separat, amesteci ouăle cu laptele şi un vârf de sare.

Compoziţia o torni peste umplutură şi dai la cuptor până capătă o culoare arămie.

Tarta cu ardei, usturoi si cascaval

Tarta_cu_ardei_usturoi_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.