Tarta aromata cu caise
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale.
- 300 g faina
- 1 pachet drojdie uscata
- 50 g unt
- 120 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 700 g caise
pentru aluatul sfaramicios:
- 70 g unt
- 70 g zahar brun
- 100 g faina
- 100 g migdale
Mod de preparare:
Pentru blat, se amesteca faina cu drojdie si cu un varf de cutit cu sare. Se adauga untul, laptele, oul, zaharul si se framanta un aluat omogen si potrivit de tare.
Se lasa la crescut cel putin 30 de minute. Se imbraca cu aluat o forma de tarta unsa si tapetata, se aseaza jumatati de caise cu partea bombata in sus si se mai lasa 10 minute.
Pentru aluatul sfaramicios, se amesteca untul cu zaharul brun si faina si se presara peste caise, impreuna cu migdalele curatate de coaja si taiate felii. Se introduce tarta la cuptor pentru 30-40 de minute.
Tarta aromata cu caise
Pofta buna!