Tarta aromata cu caise

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale.

Ingrediente:Tarta aromata cu caise

  • 300 g faina
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 50 g unt
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 700 g caise

pentru aluatul sfaramicios:

  • 70 g unt
  • 70 g zahar brun
  • 100 g faina
  • 100 g migdale

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amesteca faina cu drojdie si cu un varf de cutit cu sare. Se adauga untul, laptele, oul, zaharul si se framanta un aluat omogen si potrivit de tare.

Se lasa la crescut cel putin 30 de minute. Se imbraca cu aluat o forma de tarta unsa si tapetata, se aseaza jumatati de caise cu partea bombata in sus si se mai lasa 10 minute.

Pentru aluatul sfaramicios, se amesteca untul cu zaharul brun si faina si se presara peste caise, impreuna cu migdalele curatate de coaja si taiate felii. Se introduce tarta la cuptor pentru 30-40 de minute.

Tarta aromata cu caise

Tarta aromata cu caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.