Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]
Tarta aromata cu fructe de padure
PrinteazaTarta aromata cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale.
- 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm
- 500 g martipan
- 600 ml de smantana pentru frisca
- 2 linguri de zahar pudra
- 2 lingurite apa de trandafiri
- 5 bezele, zdrobite
- 600 g mix de fructe (zmeura, mure, afine si cirese)
- 50 g fulgi de migdale prajite
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Intinde marţipanul sub forma unui cerc cu diametrul de aproximativ 21 cm -foloseşte o farfurie ca punct de referinţă pentru a-l tăia.
Aşază discul de marţipan în mijlocul aluatului de tartă, apoi dă-l la cuptor 5 minute.
Scoate-l din cuptor şi lasă-l să se răcească în întregime. Pune smântână, zahărul pudră şi apa de trandafiri într-un bol.
Amestecă-le cu un tel până ce crema capătă o formă fermă, apoi încorporează bezelele zdrobite.
Presară pe fundul tartei câteva fructe. Aşază deasupra crema, apoi restul de fructe şi fulgii de migdale.
Serveşte tarta imediat.
Tarta aromata cu fructe de padure
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos
Tarta cu dovlecei si branza de oaie
Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Pofta buna!